EcoVadis Platina – Vahva näyttö vastuullisuudesta

Kansainväliseen Belron-konserniin kuuluva Carglass on jo pitkään tehnyt työtä vastuullisuuden eteen. Tänä vuonna yritys saavutti ensimmäisenä autonkorjausalan toimijana Suomessa korkeimman, eli platinatason kansainvälisessä EcoVadis-vastuullisuusarvioinnissa. Siihen yltää vain 1 % noin 130 000 tutkitusta yrityksestä.

894165 Carglass Finland Jatkuva markkinointi kesakuu 2024 Display 1200x628

Carglassin HSE Specialist Maria Tuomi

– Se on meille osoitus siitä, että teemme oikeita asioita ja tapamme toimia kestää tiukemmankin tarkastelun eettisestä näkökulmasta. Sertifiointi auttaa Carglassia kehittämään toimintaansa entistäkin vastuullisemmaksi ja eettisemmäksi, platinatason EcoVadis-sertifioinnin merkitystä kuvailee Carglassin HSE Specialist Maria Tuomi. Suomessa ei ole muita autokorjausalan toimijoita, joilla olisi platinatason EcoVadis-sertifikaatti.

– Ranskassa taitaa olla sisaryrityksemme lisäksi yksi autokorjausalan toimija, jolla on platinatason EcoVadis-sertifikaatti, Tuomi mainitsee.

Vastuullisuus tärkeää myös asiakkaille ja yhteistyökumppaneille

Asiakkaat ja yhteistyökumppanit voivat luottaa Carglassin vastuullisuuteen. –Tavoitteenamme on suojella ympäristöä ja työntekijöitämme kuormitukselta niin paljon kuin mahdollista, Tuomi lupaa. Hän painottaa, että tuulilasin korjaus on ympäristöystävällisempi ja edullisempi vaihtoehto asiakkaalle, sillä se tuottaa jopa 80 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin lasin vaihtaminen. EcoVadis-sertifiointi siis vahvistaa asiakkaiden tekevän eettisen ostopäätöksen.

Sertifioinnin laaja-alaisuus

EcoVadis-sertifiointi kattaa useita osa-alueita.

– EcoVadis mittaa vastuullisuutta ympäristön, työntekijöiden ja ihmisoikeuksien, eettisten toimintatapojen ja kestävän hankinnan osalta, Tuomi listaa. Erityisesti työntekijöiden hyvinvointi ja ihmisoikeudet ovat arvioinnissa keskeisiä. Lisäksi tarkastellaan muun muassa päästöjä, energiankulutusta ja jätteiden kierrätysastetta. Tuomi kuvailee, miten sertifiointi tehdään käytännössä.

– Keräämme ympäristöön ja työntekijöidemme olosuhteisiin liittyvää tietoa ja todistusaineistoa ympäri vuoden. Tietojen perusteella laaditaan yhteenveto, joka toimitetaan EcoVadikselle arvioitavaksi.

Platinatason saavuttaminen vaatii sitoutumista

Platinatason EcoVadis-sertifikaatin saavuttaminen on pitkäjänteisen työn tulos.

– Se on vaatinut sitoutumista oman toiminnan vastuullisuuden jatkuvaan arviointiin ja parantamiseen sekä selkeän suunnitelman tulevaisuuden kehittämistoimenpiteille, Tuomi kuvailee platinatason vaatimuksia. Carglassin vastuullisuus on näkynyt konkreettisina tekoina jo vuosia.

– Kierrätämme 100 % vaihtamistamme autolaseista ja koko jätehuoltomme on hiilineutraalia. Kaikkien jätteiden kierrätysasteemme on myös parantunut toista vuotta peräkkäin, ollen 72 % vuonna 2023. Loput jätteistä päätyvät hyötykäyttöön, eli käytännössä poltettavaksi energiantuotannossa. Pyrimme jatkuvasti löytämään uusia keinoja kierrättää, viimeisimpänä osaa lasien pakkaukseen käytetyistä puulavoista on alettu palauttaa takaisin tavarantoimittajalle uudelleenkäytettäväksi. Kaikki toimipaikkamme käyttävät myös ainoastaan uusiutuvalla energialla tuotettua hiilineutraalia sähköä. Työntekijöillemme tarjoamme kattavat työterveyshuollon palvelut sekä täyden vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen. Lisäksi tarjoamme liikunta- ja kulttuurietuja työssä jaksamisen tueksi. Huolehdimme, että työntekijöillämme on käytössä ensiluokkaiset työvälineet ja -menetelmät, Tuomi listaa esimerkkejä.

Monipuolinen työnkuva Carglassilla

HSE Specialistina työskentelevän Tuomen työpäivät koostuvat laajasti työturvallisuus-, työterveys- ja ympäristöasioiden seurannasta ja kehittämisestä.

– Säännöllisen turvallisuus- ja ympäristöraportoinnin lisäksi teen esimerkiksi turvallisuuskävelyitä ja riskinarviointeja toimipaikoillamme. Tällä hetkellä hänen työnsä keskittyy erityisesti turvallisuus- ja ympäristöasioiden hallintajärjestelmien rakentamiseen Carglass Finland Oy:lle. Päivät eivät ole toistensa kopioita.

– Sisältö vaihtelee paljonkin, riippuen siitä olenko kiertämässä toimipaikkoja vai visusti koneen äärellä kirjoittamassa raportteja, ohjeita tai turvallisuustiedotteita henkilöstölle, hän kertoo. Toimipaikoilla käydessään Tuomi keskustelee työntekijöiden kanssa, kuuntelee heidän ajatuksiaan ja kirjaa raportointijärjestelmäänsä havaintoja ja mahdollisia poikkeamia. Näiden lisäksi hän seuraa korjaavien toimenpiteiden etenemistä.

Viesti autoilijoille

Tuomella on selkeä viesti autoilijoille. – Kiveniskemät nopeasti korjauttamalla säästät sekä luontoa että huolehdit omasta ja muiden tiellä liikkuvien turvallisuudesta. Ja jos tuulilasi on vaihtokunnossa, niin asentajamme vaihtavat sen tuota pikaa turvallisilla työmenetelmillä ja vanha lasi jatkaa elämäänsä esimerkiksi rakennusteollisuuden eristemateriaalina. Lämpimästi tervetuloa meidän, todistetusti vastuullisen autolasikorjaamon, asiakkaaksi!

Mitä kalibrointi tarkoittaa?

Hero 2000 x 800 technician recalibration

Mitä tuulilasin kalibrointi tarkalleen ottaen on ja miksi se pitäisi tehdä? Pitääkö autoilijan huolehtia siitä?

Lue lisää

Carglass®-vaihdot ja -korjaukset Suomen ulkopuolella

Hero-for-partner-dark-silhouette-windscreen-road-bushes

Autoloma voi nopeasti saada ikäviä käänteitä, jos auton tuulilasi tai jokin muu ikkuna vaurioituu. Hätä ei kuitenkaan ole tämännäköinen, sillä Carglass®-palvelupisteitä löytyy monista Euroopan maista.

Lue lisää