Mitä tuulilasin kalibrointi tarkoittaa?

Kalibroinnilla tarkoitetaan ADAS- järjestelmien ohjelmistollisesti suoritettavaa tarkkaa järjestelmäkorjausta. ADAS (Advanced Driver Assistance System), kuljettajanavustinjärjestelmä, on kalibroitava tuulilasin vaihdon jälkeen sen varmistamiseksi, että järjestelmä toimii oikein.

Mitä tuulilasin kalibrointi tarkalleen ottaen tarkoittaa ja miksi se pitää tehdä? Täytyykö auton omistajan huolehtia siitä? Autoilijan ei tarvitse huolehtia kalibroinnista, vaan voit jättää sen meidän huoleksemme. Mutta mikäli sinulla on nykyaikainen auto, voi olla kiinnostavaa tietää, mitä tuulilasin kalibroinnilla ylipäätään tarkoitetaan.

Mitä tuulilasin kalibrointi oikein on?

Tuulilasin kalibrointi on prosessi, jossa autolasiasentaja säätää antureita ja kameroita, jotka on asennettu tuulilasiin tai sen taakse. Näitä antureita ja kameroita kutsutaan nimellä ADAS – Advanced Driver Assistance System – ja niitä löytyy kaikista nykyaikaisista ajoneuvoista. Nämä edistyneet, kuljettajaa avustavat järjestelmät ovat esimerkiksi: mukautuva vakionopeussäädin, kaistavahti ja hätäjarrutusavustin. Kalibrointi on siis varmistus siitä, että nämä järjestelmät toimivat kuten pitääkin, kun tuulilasi on vaihdettu.

Kalibrointi on huolellinen prosessi, joka vaatii tasaista alustaa ja sitä, että renkaiden ilmanpaine on oikea, jotta asentaja pystyy kalibroimaan autolasin oikein.

Miksi tuulilasi pitää kalibroida?

Jotta ADAS-järjestelmät toimisivat oikein, on tärkeää, että kamerat ja anturit on asennettu oikein ja että järjestelmä on kalibroitu ajoneuvovalmistajan ohjeiden mukaisesti. Jos järjestelmää ei ole kalibroitu, se ei toimi oikein tai voi jopa lakata toimimasta kokonaan. Kalibroimaton ADAS-järjestelmä voi vaarantaa ajoneuvon ja muiden tienkäyttäjien turvallisuuden. ADAS-järjestelmät on suunniteltu parantamaan liikenneturvallisuutta. Pitämällä tuulilasin anturit ja kamerat oikein kalibroituina kuljettajaa avustavat järjestelmät toimivat optimaalisesti, mikä lisää sekä kuljettajan että muiden tienkäyttäjien turvallisuutta.

Jotkut ADAS-järjestelmät, kuten mukautuva vakionopeudensäädin ja kaistavahti, ovat yhteydessä ajoneuvon suorituskykyyn ja ohjaukseen. Tuulilasin oikea kalibrointi on yksi tapa varmistaa, että nämä järjestelmät toimivat ajoneuvon vaatimusten mukaisesti. Tämä antaa kuljettajalle ja muille matkustajille miellyttävämmän ja turvallisemman ajomatkan.

Jotkut ADAS-järjestelmät voivat myös auttaa optimoimaan polttoaineenkulutusta mukauttamalla ajoneuvon nopeutta ja kiihtyvyyttä ympäristöön. Tuulilasin oikealla kalibroinnilla voidaan hyödyntää näitä ominaisuuksia ja vähentää siten polttoaineen kulutusta ja jopa päästöjä, mikä on ympäristön kannalta hyvä.

Kalibroi tuulilasisi Carglass®lla

Tuulilasin kalibrointi on tärkeä osa liikenneturvallisuutta ja autosi huoltoa.

Jos vaihdat tuulilasin meillä, sinun ei tarvitse miettiä kalibroinnin yksityiskohtia. Meillä on uusin tekniikka ja ammattitaitoisimmat autolasiasentajat, jotka varmistavat, että kalibrointisi suoritetaan ammattimaisesti ja säännöllisesti.

Lämpimästi tervetuloa Carglass®lle.

Tuulilasinvaihto on turvallisuuskysymys

Ehjällä tuulilasilla on todella monia tehtäviä esteettömän näkyvyyden takaamisen lisäksi. Tuulilasi on suuri auton etupuolella oleva elementti, joka on tärkeä osa auton korirakennetta. 

Lue lisää