Reception

Tuulilasin vaihto

VARAA AIKA

Tuulilasin vaihto

Mitä lasin korjaus tai vaihto maksaa?

Me Carglassilla pyrimme aina korjaamaan lasin vaihtamisen sijaan. Meille on tärkeää, että löydämme juuri sinulle parhaan ja edullisimman ratkaisun.

Autolasin korjauksen hintaan vaikuttaa monta tekijää

Tuulilasin hintaan vaikuttavat monet tekijät. Tuulilasi on yhä enemmän osa auton mukavuus- ja turvallisuusjärjestelmiä, mikä lisää valmistuskustannuksia ja hintaa. Tuulilasi on ohentunut viimeisen 15 vuoden aikana keskimäärin 10%, mikä on pienentänyt mahdollisuuksia sen korjaamiseksi ja vastaavasti lisännyt lasinvaihtojen määrää. Paremman aerodynamiikan saavuttamiseksi lasin muotoa ja kokoa on muutettu yhä enemmän korin linjoja vastaavaksi, mikä osaltaan aiheuttaa varastointi- ja kuljetuskustannusten tasaista kasvua. Yhden lasin varastoimiseksi ja toimittamiseksi tarvitaan yhä enemmän tilaa. Lue lisää miltä autolasin tulevaisuus näyttää (Engl.)

Muita hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat mm:

  • Ajoneuvon merkki ja malli

  • Vahingon laajuus. Onko kyseessä naarmu, iskemä tai halkeama?

  • ADAS-mukavuus- ja turvajärjestelmien kalibrointitarve.

  • Lasiin integroitu lämmitys.

  • Lasin värisävy.

  • Lasin koko.

Käytämme turvajärjestelmien kalibrointiin alan teknistä kärkeä edustavan, saksalaisen Hella Gutmannin järjestelmää – katso video!

Tuulilasin vaihtoa ei kannata pitkittää!

Mikäli tuulilasissa on halkeama, useampi kuin kolme kiveniskemää tai jos kiveniskemä sijaitsee alle 5 cm päässä lasin reunasta, se tulee vaihtaa. Liimattu tuulilasi on osa auton kantavaa rakennetta. Rikkoutunut tuulilasi on aina turvallisuusriski ja voi johtaa hylkäävään päätökseen katsastuksessa.

Löydämme myös sinun autoosi sopivan tuulilasin 95 %:n varmuudella omasta varastostamme. Tule käymään tai varaa aika!

Tuulilasin vaihdosta voit lukea täältä lisää.